מתכון

קיגל אנד צ'יז - קיגל גבינות מלוח

מק אנד צ'יז יהודי למהדרין, נימוח ומלא בגבינות מותכות שנמסות בפה

12,819 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2021
קיגל אנד צ'יז של מאפיית טלר | צילום: שני בריל
קיגל אנד צ'יז של מאפיית טלר | צילום: שני בריל

מק אנד צ'יז יהודי למהדרין, נימוח ומלא בגבינות מותכות שנמסות בפה וברוטב פסטו, שמעביר למאפה קצת צבע ירקרק מהמם. מתכון כיפי לארוחת בוקר שגם ילדים יאהבו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל־160 מעלות.

2

מבשלים אטריות בשפע מים רותחים מומלחים 5 דקות, עד שהן מתרככות, מסננים ומשאירים בצד.

3

מערבבים בקערה את האטריות החמות וחמאה, עד שהיא נמסה. מוסיפים קוטג', סוכר, מלח, פלפל, 250 גרם גאודה (שומרים את היתר לפיזור על הקיגל), פסטו וביצים ומערבבים קצרות לתערובת אחידה.

4

משטחים את התערובת בתבניות, מפזרים מעל את יתר הגאודה ופרמזן ואופים שעתיים, עד שהקיגל מזהיב ומקבל מעטה מקורמל. מגישים מיד.