החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2
אופים קישואים כ־15 דקות, עד שהם מתרככים מעט ואפשר לרוקן אותם בקלות. מצננים.
3
משאירים את התנור דולק ומעלים את הטמפרטורה ל־220 מעלות.
במקביל מכינים את המלית
4
מניחים קינואה, 2 כוסות מים ו־1/2 כף מלח בסיר. מביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים כ־10 דקות, רק עד שהמים נספגים. שימו לב - לא מרככים את הקינואה עד הסוף, אלא משאירים אותה קצת נגיסה. מצננים.
5
מערבבים את הקינואה המבושלת עם יתר חומרי המלית.
6
אם משתמשים בקישואים עגולים, קוטמים את החלק העליון של הקישואים ומרוקנים את תוכנם בעזרת כפית או כף פריזיאן. אם משתמשים בקישואים ארוכים, חוצים אותם לאורך ומרוקנים את תוכנם. אם הקישואים רטובים מאוד, מנגבים אותם מעט בנייר סופג.
7
ממלאים את הקישואים בנדיבות - אפשר ליצור גבעה קטנה של מלית שמבצבצת החוצה.
8
מניחים את הקישואים בתבנית ואופים כ־15 דקות, עד שהקישואים נצרבים בשוליים והמלית מזהיבה. מגישים עם יוגורט.
ערכים תזונתיים למנה + מטבל יוגורט:
חלבון כ־22 גרם
פחמימות כ־43 גרם
שומניםכ־21 גרם