מתכון

קישואים מקורמלים

קישואים ובצל מסתדרים נהדר, וככל שהם מתבשלים יותר ובייחוד תחת חום ישיר, הם הופכים כמעט לממתק

151,951 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קישואים מקורמלים של ארז של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
קישואים מקורמלים של ארז של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

כשרק התחתנתי והתוודעתי לעולם הקוסקוס לא ידעתי איזה מרק להכין. אחת השכנות של ג'רר ציידה אותי במתכון למרק ירקות עם נתחים גדולים של גזר, בצל וקישואים, אבל יצא לי מימי מדי, אז העברתי את המרק לתנור כדי לתת לו עומק ולהסמיך אותו טיפה. הניסוי (הכושל) הזה לימד אותי שקישואים ובצל מסתדרים נהדר ושככל שהם מתבשלים יותר ובייחוד תחת חום ישיר, הם הופכים כמעט לממתק. כשהקערה מוגשת לשולחן כולם רבים על החלק השחום שלמעלה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר רחב ושטוח ומטגנים בצל על להבה בינונית-גבוהה כ-7 דקות עד שהבצל הופך שקוף.

2

מוסיפים קישואים, מלח ופלפל ומערבבים. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה ומבשלים שעה עד שהקישואים מתרככים מאוד. מערבבים בעדינות פעמיים במהלך הבישול (הקישואים ממש מתפרקים עם כל נגיעה, אז היזהרו).

3

מחממים תנור ל- 190 מעלות.

4

מעבירים את תכולת הסיר (יחד עם נוזלי הבישול) לכלי הגשה חסין חום.

5

אופים 30 דקות עד שהחלק העליון משחים ומתקרמל. שומרים יום במקרר ומחממים תחת גריל התנור.