החומרים טבלת מידות ומשקלות
למילוי הקיש
קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס
מלית רויאל לקיש
אופן ההכנה
למילוי הקיש
1
מחממים תנור ל 200 מעלות.
2
מתבלים את שני סוגי הדלעת בשמן קוקוס, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3
אופים/צולים את הדלעת במשך 10 דקות.
4
יוצקים מלית רויאל לקלתית הקיש ומסדרים את הירקות על המלית. מפזרים גרעינים.
5
אופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.
6
שומרים מכוסה במקרר ומגישים פושר או מחומם קלות בתנור.
קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס
7
מערבבים קמח ומלח בקערה. יוצקים שמן ומערבבים. הבצק צריך להיות בטקסטורה של חול.
8
מוסיפים מים בהדרגה, כף אחת בכל פעם, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק לא דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.
9
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ. מעבירים למקרר ל 15 דקות בלבד.
10
מחממים תנור ל 150 מעלות
11
מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קיש משומנת בשמן קוקוס. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג
12
אופים 15-10 דקות (אפייה חלקית) להזהבה קלה
מלית רויאל לקיש — מתכון בסיסי
13
טורפים ביצים עם שמנת מתוקה לתערובת אחידה.
14
מוסיפים קמח, שום, מלח ופלפל וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.
15
יוצקים על הקלתית והתוספות.