מתכון

קיש דלעת ערמונים ודלורית

הצבע כתום משגע והמרקם עשיר ופריך בזכות גרעיני הדלעת, החמנייה והשומשום

9,926 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
קיש דלעת ערמונים ודלורית של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
קיש דלעת ערמונים ודלורית של נלי קלפנר. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למילוי הקיש

קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס

מלית רויאל לקיש

אופן ההכנה

למילוי הקיש

1

מחממים תנור ל 200 מעלות.

2

מתבלים את שני סוגי הדלעת בשמן קוקוס, מלח ופלפל ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

3

אופים/צולים את הדלעת במשך 10 דקות.

4

יוצקים מלית רויאל לקלתית הקיש ומסדרים את הירקות על המלית. מפזרים גרעינים.

5

אופים כ 30 דקות עד שהמלית מתייצבת.

6

שומרים מכוסה במקרר ומגישים פושר או מחומם קלות בתנור.

קלתית לקיש על בסיס שמן קוקוס

7

מערבבים קמח ומלח בקערה. יוצקים שמן ומערבבים. הבצק צריך להיות בטקסטורה של חול.

8

מוסיפים מים בהדרגה, כף אחת בכל פעם, ומעבדים רק עד שמתגבש בצק לא דביק. אפשר להשתמש במעבד מזון.

9

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומרדדים לעיגול בעובי 1 ס"מ. מעבירים למקרר ל 15 דקות בלבד.

10

מחממים תנור ל 150 מעלות

11

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס”מ ומרפדים את התחתית והדפנות של תבנית קיש משומנת בשמן קוקוס. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג

12

אופים 15-10 דקות (אפייה חלקית) להזהבה קלה

מלית רויאל לקיש — מתכון בסיסי

13

טורפים ביצים עם שמנת מתוקה לתערובת אחידה.

14

מוסיפים קמח, שום, מלח ופלפל וטורפים לתערובת חלקה ללא גושים.

15

יוצקים על הקלתית והתוספות.