ירקות קשים זקוקים לריכוך מוקדם בתנור (אלא אם כן יש לכם שאריות אנטיפסטי), ואפשר גם לקצר תהליכים ולהשתמש בגרגירי תירס, זיתים, אפונה, עגבניות מיובשות או קישוא פרוס דק.
תבנית בקוטר 24 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקלתית
לירקות
למלית
אופן ההכנה
מכינים קלתית
1
מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה במשך כדקה, עד שנוצר בצק פירורי. מאחדים את הבצק לכדור ומשטחים לדיסקית בעובי 3-2 ס"מ. עושים זאת במינימום תנועות כדי לא לפגוע בפריכות הבצק. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות ועד יממה.
2
מחממים תנור ל-150 מעלות ומשמנים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מרדדים את הבצק במערוך מעל משטח מקומח ליריעה דקה. מעבירים את הבצק לתבנית ומצמידים אותו היטב לדפנות ולתחתית. מחוררים את פני הבצק בעזרת מזלג (החורים מאפשרים לאוויר להשתחרר וכך לא נוצרות בועות והבצק לא עולה). מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו שעועית יבשה או גרגרי חומוס יבש (שמשמשים כמשקולת). מעבירים לתנור ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק מתייבש, מתייצב ומקבל גוון אטום. מוציאים מהתנור ומצננים.
צולים ירקות
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מסדרים בטטה ובצלים בתבנית (בנפרד), מושחים אותם בשמן זית, ממליחים וצולים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים ומשחימים.
מרכיבים
4
מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות. מסדרים פרוסות קישוא ואת הירקות הצלויים על גבי הקלתית בתלוליות נפרדות וביניהם מניחים קרעי מוצרלה.
מכינים מלית ואופים
5
טורפים שמנת לבישול, ביצה, קמח ומלח לתערובת אחידה ויוצקים סביב הירקות בזהירות, כדי לא לערבב ביניהם. מפזרים למעלה עלי אורגנו, מזלפים שמן זית ואופים כ-20 דקות עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת.