מתכון

קיש כרשה, פול ירוק ודורבלו

גבינת הדורבלו הגרמנית קשה יותר מהכחולות האחרות, מה שהופך אותה טובה לגירור ומושלמת לאפייה

3,692 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2020
קיש כרישה, פול ירוק ודורבלו של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיליינג: דלית רוסו
קיש כרישה, פול ירוק ודורבלו של יוגב ירוס. צילום: דן לב. סטיליינג: דלית רוסו

כאן שילבתי את הדורבלו עם ירקות אביביים והכנתי קיש עם מלית אוורירית וטעימה. ומה הסוד למרקם? מלית רויאל (תערובת של שמנת, ביצים וחלב), שמערבלים במעבד מזון ליצירת בלילה תפוחה ואוורירית. חשוב לצקת את הרויאל על הקלתית ולאפות מייד, כדי לשמר את בועות האוויר. וטיפ קטן לגבי הכרשה: הימנעו מכרשות בעלות גבעולים עבים — הן בוגרות ונוטות להיות סיביות. לכו על גבעולים דקים יחסית.

גודל התבנית – 26 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקלתית

למלית

לרויאל

אופן ההכנה

מכינים את הקלתית

1

שמים קמח, חמאה ומלח במעבד מזון ומעבדים לפירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד (אם הבצק לא מתאחד כראוי, אפשר להוסיף מעט מי קרח). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים שעתיים.

2

מחממים תנור ל-170 מעלות.

3

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח לעיגול בעובי 1/2-1/4 ס"מ. במהלך הרידוד מומלץ להפוך בעדינות את הבצק מדי פעם ולקמח.

4

מעבירים את עיגול הבצק לתבנית פאי משומנת ומהדקים היטב לדפנות. מחוררים אותו בעזרת מזלג בכמה מקומות, מכסים בנייר פרגמנט ומפזרים מעליו גרגרי חומוס יבשים או שעועית.

5

אופים 15 דקות ומסירים את הנייר והחומוס. מצננים כ-10 דקות. משאירים את התנור דולק.

מכינים את המלית

6

ממיסים חמאה עם כף שמן זית במחבת רחבה ומטגנים כרשה ותימין כ-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד לשקיפות. מוסיפים 2 כפות מים ומבשלים 5 דקות על להבה נמוכה עד שהכרישה מבושלת. ממליחים ומניחים על מסננת להגרת הנוזלים.

7

מערבבים את הכרשה עם פול ומפזרים את התערובת על הקלתית באופן שווה. מפזרים גבינה.

מכינים רויאל ואופים

8

שמים חלב, שמנת, ביצים, אגוז מוסקט ומעט מלח (זהירות עם המלח) במעבד מזון ומעבדים כ-2 דקות לתערובת מוקצפת ואוורירית מאוד.

9

יוצקים את הרויאל לתבנית עד לכיסוי המלית ועוד 2 ס"מ.

10

מחזירים לתנור ואופים 30 דקות עד שהקיש מזהיב יפה. מצננים לפחות 30 דקות לפני ההגשה.