מתכון

קיש פולנטה מתירס טרי

פולנטה מודולרית שיכולה להפוך לכמה מנות שונות. כאן הפכתי אותה לקיש שאפשר לאפות עם או בלי תחתית הבצק הפריך

3,071 בשלנים התעניינו במתכון זה
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
קיש פולנטה מתירס טרי של שפית- קונדיטורית קרן קדוש. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

עוד אפשרויות: אפשר לאכול את הפולנטה כמו שהיא אחרי שלב הבישול. אפשר להוסיף לה ביצים וקמח, לאפות ולחתוך לעיגולים או מרובעים ליצירת ניוקי שצורבים במחבת עם חמאה ומגישים עם רוטב עגבניות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק פריך

למלית

לטופינג

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מעבדים במעבד מזון חמאה ומלח. מוסיפים ביצה ומעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים קמח וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות.

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרדדים את הבצק ליריעה בעובי 5 מ"מ.

3

מעבירים את הבצק לתבנית, מהדקים בעדינות לתחתית ולדפנות, דוקרים את הבצק במזלג ומעבירים למקרר.

 מכינים את המלית

4

מחממים חלב, מים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט בסיר עם תחתית עבה.

5

מפרידים את הגרעינים מקלחי התירס בעזרת סכין חדה, מוסיפים לסיר ומבשלים 15־20 דקות עד שגרעיני התירס מתרככים.

6

מסננים ושומרים כ־1/2 כוס מנוזלי הבישול. טוחנים את הגרעינים עם נוזלי הבישול ששמרנו למחית נוזלית וחלקה בעזרת מוט ריסוק ידני, בלנדר או מעבד מזון. מסננים את המחית במסננת דקה.

7

מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ־5 דקות.

8

מסירים מהאש, מוסיפים חמאה ופרמזן, מערבבים להטמעה, מוסיפים פלפל צ'ילי ומערבבים. מצננים, מוסיפים ביצים וקמח ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על הקלתית הקרה ואופים כ־30 דקות עד שהמלית מתייצבת ומשחימה.

בינתיים מכינים את הטופינג

9

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים קישואים ובמיה ומקפיצים כ־5 דקות על אש גדולה. מעבירים לקערה, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים ריג'לה או רוקט, פלפל צ'ילי ועגבניות לחות ומערבבים.

10

מניחים את הטופינג מעל הקיש ומגישים.