מתכון

קלמרי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה

מתיקות אניסית מהאפרסקים ומהשומר, טעמי ים של קלמרי, עושר של גבינה וחמצמצות מהרוטב

507 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה
קלמארי עם שומר, אפרסקים בסירופ, תרד וגבינת ריקוטה של קרן אלה גפן ויעל סלע. צילום: דניאל לילה

כל השפע הזה מצליח להיות קליל ורענן – בדיוק מה שצריך בקיץ. את האפרסקים בסירופ אפשר להכין מראש ולשמור במקרר. הם מעולים כמעט בכל סלט וגם כקינוח או תוספת לקינוח.

עד שעה קירור והשריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לאפרסקים בסירופ

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

מכינים אפרסקים בסירופ

1

שמים מים, סוכר, מיץ לימון וזרעי שומר בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה 10 דקות עד שהסוכר נמס כליל, מוסיפים אפרסקים ומבשלים 5 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מוציאים את האפרסקים מהסירופ בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.

2

ממשיכים לצמצם את הסירופ על להבה גבוהה 10 דקות עד שהוא מעט צמיגי ומצננים.

3

יוצקים את הסירופ על האפרסקים ומעבירים למקרר לשעה ועד 5 ימים.

מכינים את הסלט

4

משרים שומר במחצית כמות מיץ הלימון ומלח גס ל- 30 דקות לפחות.

5

חורצים את גופי הקלמארי במרווחים של 1 ס"מ בעזרת סכין חדה ולא משוננת - כאילו חותכים לטבעות אבל רק עד אמצע הדרך.

6

מלהיטים פלאנצ'ה, מוסיפים כף שמן זית ומניחים את גופי הקלמארי. מפזרים עליהם 1/2 כפית מלח גס ומעט פלפל שחור וצורבים 3-2 דקות מכל צד להשחמה עדינה. כשהופכים צד מוסיפים את ראשי הקלמארי וצולים גם אותם 2 דקות.

בינתיים צולים ירקות

7

מלהיטים מחבת גדולה. יוצקים 2 כפות שמן זית. ומקפיצים תרד, שום וצ'ילי עם מלח גס ופלפל במשך דקה בלבד כדי שהתרד לא יתכווץ.

מאחדים ומגישים

8

מעבירים את הקלמארי למחבת עם התרד, מוסיפים את יתרת מיץ הלימון ומקפיצים דקה לאיחוד טעמים. מכבים את האש.

9

מסננים את השומר ממיץ הלימון ומוסיפים אותו למחבת. מוסיפים גם את האפרסקים, מערבבים ומעבירים הכל לצלחת הגשה.

10

מניחים מעל תלוליות ריקוטה, מפזרים עלי נענע, מזלפים שמן זית ומגישים מייד.