מתכון

קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק

הקנודל האיטלקי מגיע מאזור טירול. אלו הן כופתאות לחם המזכירות קצת קניידלך, אך הן מוגשות בתבשיל ולא במרק

5,810 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל
קנודל איטלקי עם תבשיל כרוב מתוק של שף עידו פיינר. צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: ענת לבל

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתבשיל כרוב

לקנודל

לנוזל בישול הקנודל

להגשה

אופן ההכנה

1

מכינים את תבשיל הכרוב: מאדים כרוב בחמאה על אש קטנה במחבת רחבה מכוסה כ־30 דקות עד שהכרוב רך. מתבלים במלח ופלפל לבן. מוסיפים דבש ומבשלים כחצי דקה עד שהוא מתקרמל. מוסיפים יין אדום, עלי דפנה ורוזמרין, מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כשעתיים. מערבבים מדי פעם כדי לשמור על צבע מבריק.

2

מכינים את הקנודל: מרתיחים את כל מרכיבי נוזל הבישול. במקביל, מערבבים את כל מרכיבי הקנודל בקערה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים מעט מכדורי פינג פונג.

3

כשתבשיל הכרוב מוכן זורקים את כדורי הקנודל לבישול בנוזל הרותח. מבשלים עוד 2־3 דקות אחרי שהכדורים צפים. מסננים.

4

מחממים חמאה במחבת ומטגנים בה את הקנודל. מעבירים את תבשיל הכרוב לצלחת הגשה, מניחים מעל את הקנודל ומגררים גבינה בנדיבות.