מתכון

קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער

קיצור דרך עם טוויסט מקומי: במקום לרדד ולטגן בצק קנולי, משתמשים באטריות קדאיף

6,532 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר
קנולי קדאיף במילוי מוס מסקרפונה עם פירות יער של מיכאל גרטופסקי. צילום: בן יוסטר

שימו לב: כדי להכין את המנה, תזדקקו לצינורות אפייה ממתכת (כמו אלה שמטגנים עליהם קנולי) שניתן לקנות בחנויות מתמחות.
מוס המסקרפונה זקוק לצינון של שעתיים לפחות כדי שיגיע למרקם נוח לזילוף.

כדי להכין סירופ סוכר לפירות היער, מבשלים מים וסוכר ביחד של 1:1 עד שהסוכר נמס והסירופ מסמיך מעט ומצננים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס מסקרפונה

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 8 צינורות אפייה.

2

מניחים את אטריות הקדאיף בקערה. ממסים את החמאה במחבת וממשיכים לבשל עד שהיא מזהיבה. יוצקים על האטריות ומערבבים בעדינות, עד שהן מצופות בחמאה.

3

מגלגלים את השערות על צינור אפייה ואופים במשך 6 דקות, עד שהאטריות זהובות ופריכות. מצננים ומסירים מהצינור.

מכינים מוס מסקרפונה:

4

משרים את דף הג'לטין בקערה עם מים פושרים, עד שהוא מתרכך.

5

ממסים את השוקולד הלבן בסיר עם החלב ומכבים את האש. סוחטים את דף הג'לטין, מוסיפים אותו לסיר וטורפים וטורפים היטב. מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים לטרוף עד שהמרקם חלק.

6

מקפלים את השמנת המוקצפת לתערובת השוקולד עד קבלת מרקם אחיד. מעבירים למקרר לצינון למשך שעתיים לפחות.

מגישים:

7

מעבירים את המוס הקר לשקית זילוף וממלאים את גלילי הקדאיף במוס.

8

יוצקים את פירות היער עם סירופ הסוכר לצלחת הגשה ומניחים את הקנולי קדאיף מעל.