מתכון

קסדייה גבינות עם רוטב שעועית ומולה

ארוחת קסדייה שכוללת טוסט בסיסי מטורטייה עם ממרח שעועית וגבינות ולידו המון תוספות, שאת כולן אפשר להכין בבית

2,472 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קסדייה גבינות עם רוטב שעועית ומולה. צילום: דניאל לילה
קסדייה גבינות עם רוטב שעועית ומולה. צילום: דניאל לילה

את הקסדיות צולים בטוסטר, פורסים למשולשים ומגישים. קחו בחשבון שהכנת רוטב השעועית אורכת שעתיים. אם נשאר רוטב, אפשר להקפיא ולשלוף בכל פעם שמתחשק קצת מקסיקו.

אפשר להשתמש בסלסת עגבניות וגוואקמולי קנויים. מגי מכינה את הגוואקמולי שהמתכון שלו מצורף למטה, וסלסת עגבניות צלויות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב שעועית ומולה:

לקסדיות:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את רוטב השעועית

1

שוטפים את השעועית היטב כדי להיפטר מהמלח (במהלך ההשריה הוא עוזר לשעועית לספוח את המים, בבישול הוא עלול להקשות אותה). מבשלים בסיר עם שפע מים מכוסה חלקית שעתיים עד לריכוך. מדי פעם מקפים. מסננים ושומרים את מי הבישול.

2

מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים שום 2 דקות על להבה בינונית עד שעולה ניחוח.

3

מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת ומועכים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מוסיפים כוס ממי הבישול תוך כדי מעיכת השעועית עד שהיא מגיעה למרקם של פירה גס. אם המחית יבשה, מוסיפים עוד כוס ממי הבישול. ממליחים.

4

מוסיפים ממרח מולה ומערבבים עד שהוא נטמע.

5

שומרים את הרוטב עד 3 ימים בקופסה אטומה במקרר ועד חודש במקפיא.

מכינים את הקסדיות

6

מסדרים 3 טורטיות על משטח עבודה ומשטחים על פני כל אחת כף גדושה של סלסת עגבניות. מפזרים גבינות ומעליהן 3 כפות מרוטב השעועית והמולה. מכסים כל טורטייה בטורטייה ריקה ומהדקים בעדינות.

7

מעבירים לטוסטר בעזרת מרית וצולים 4-3 דקות. חותכים למשולשים ומגישים.

גווקאמולי מהיר ועצבני:

מועכים אבוקדו בשל עם מזלג ומערבבים עם 2 כפות מיץ לימון טרי, 1/4 בצל סגול קצוץ, 2 גבעולי בצל ירוק פרוסים דק, שן שום כתושה, 1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנטנות, 1/4 פלפל צ'ילי קצוץ (לא חובה) ועלים קצוצים מ-5 גבעולי כוסברה.