מתכון

קסדייה גבינות עם רטטוי פלפלים וחלפניו כבוש

מתכון לקסדייה ממולאת בתערובת של גבינות שמרופדת ברטטוי ירקות מתקתק

9,078 בשלנים התעניינו במתכון זה
קסדייה גבינות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר
קסדייה גבינות. צילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

החום הכבד פותח את התיאבון והרעב תובע פינוק. במקום לעצור לנקניקייה מפוקפקת לומדים מהשפים עופר אלמליח וקובי בנדלק ("זופה") איך להכין קסדייה עמוסת גבינות שמרופדת ברטטוי מתקתק.
הקסדייה מגיעה מהמטבח המקסיקני השכן, אבל כבר מזמן היגרה לממלכת הג’אנק פוד האמריקאית, שם היא מוגשת בגרסאות מתועשות נוטפות גבינה. גם הקסדייה של קובי ועופר עמוסה גבינה, אבל כאן מדובר בתערובת של גבינות עיזים רכות וגאודה הולנדית. את הקסדיה גבינות הם ממלאים ברטטוי פלפלים מתקתק, שמכינים לפי כל כללי הטקס: כל ירק נצלה בנפרד, כדי שישמור על הזהות שלו בתבשיל הסופי. שימו לב: לא משתמשים בכל בשר החציל או הקישואים, אלא רק בקליפות (עם מעט מהבשר) שמכילה את רוב הטעם. את ליבת הירקות קובי ועופר שומרים למרקים. מגישים את הקסדיות לצד סלסה של עגבניות חרוכות ועשבי תיבול.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרטטוי:

למלית:

לסלסת עגבניות שרופות:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים רטטוי:

2

מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומקפיצים פלפלים בשני צבעים, שן שום ומעט עלי רוזמרין 3-2 דקות על להבה גבוהה עד שהירקות מקבלים ברק וצבעם משתנה מעט. מעבירים לתבנית עמוקה. חוזרים על פעולת ההקפצה עם כל ירק בנפרד (מוסיפים שמן מדי פעם) ומעבירים את כל הירקות לתבנית. מתבלים במלח, פלפל וסוכר ומכסים את התבנית ברדיד אלומיניום.

3

אופים כ-20 דקות עד שהירקות מתרככים אבל לא מדי. מצננים. הרטטוי יישמר עד שבוע במקרר.

מכינים את המלית:

4

מערבבים בקערה את כל החומרים עם 5 כפות גדושות של רטטוי.

בסמוך להגשה מכינים סלסת עגבניות:

5

חורכים 3 עגבניות וצ’ילי על להבה גלויה 10-5 דקות מכל הצדדים עד שהקליפה משחירה.

6

מעבירים למעבד מזון וטוחנים יחד עם יתר החומרים למעט שמן זית לקבלת מחית אחידה. מזלפים פנימה את השמן תוך כדי טחינה לקבלת אמולסיה.

מרכיבים את הקסדיות ומגישים:

7

מורחים על 4 טורטיות כ-½2 כפות מהמלית לכל טורטייה ומניחים מעל טורטייה נוספת.

8

מחממים מחבת פסים יבשה וקולים את הקסדיות הממולאות על להבה בינונית 3 דקות עד שהן מקבלות סימני חריכה. הופכים ומפעילים לחץ על הטורטייה העליונה בעזרת תרווד. מטגנים עוד 3 דקות עד שהגבינה נמסה והטורטייה התחתונה מקבלת פסי חריכה.

9

חותכים כל קסדייה לרבעים ומגישים עם סלסת עגבניות בצד.

נשאר לכם רטטוי? השתמשו בו כמלית לרביולי, רוטב לדג או כממרח לסנדוויץ’.