מתכון

קציצות בטריאקי

קציצות בקר רכות, עסיסיות ואהובות על כולם, ספוגות ומזוגגות ברוטב טריאקי ביתי

56,579 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
קציצות בקר בטריאקי ביתי של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל
קציצות בקר בטריאקי ביתי של אורלי פלאי-ברונשטיין. צילום: שני בריל

רגע לפני שאתם שולחים יד אל מדף הרטבים בסופר, זכרו שהרוטב התעשייתי גדוש בסוכר, עמילן, מייצבים וחומרים משמרים. אז עדיף להכין אותו לבד: לשלוט בכל המרכיבים והטעמים, ולהכניס בו קצת נשמה וטביעת אצבע אישית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטריאקי ביתי

לקציצות

להגשה

אופן ההכנה

מכינים את הטריאקי

1

מניחים את כל המרכיבים בסיר, מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2־3 דקות לאיחוד טעמים. טועמים ומתקנים תיבול. ממשיכים לבשל כ־5 דקות לקבלת רוטב במרקם מייפל טבעי (דליל ולא סמיך כמו התעשייתי).

מכינים את הקציצות

2

טוחנים בבלנדר בצל, שום ופטרוזיליה למחית ירוקה חלקה.

3

מערבבים בקערה בשר, קוסקוס, ביצה, מלח, פלפל ואת מחית הפטרוזיליה. לשים היטב לאיחוד המרכיבים.

4

משמנים קלות את הידיים וקורצים מהתערובת קציצות בגודל כדור פינג פונג.

5

מחממים במחבת שמן בגובה 2־3 ס"מ ומטגנים את הקציצות 2 דקות מכל צד עד השחמה.

6

שוטפים את המחבת ומזגגים את הקציצות ברוטב הטריאקי במשך דקה־שתיים, עד שהן מצופות היטב ברוטב מבריק.

7

מפזרים בצל ירוק ומגישים את הקציצות עם אורז ורבעי ליים.