ברוטב של הקציצות האלה מתחבאים המון ירקות רכים. את הקציצות מעשירים בעוד ירקות טחונים, שמוסיפים להן המון טעם וגם עסיסיות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לרוטב
לקציצות
אופן ההכנה
מכינים את הרוטב:
1
יוצקים לסיר כף שמן ומוסיפים בצל, תפוחי אדמה, גזרים, קולרבי, שום ואחד מהקישואים, מערבבים, מטגנים כ-8 דקות מעל להבה בינונית, מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים כ-3 דקות. מוסיפים עגבניות משומרות ומתבלים במלח ובפלפל שחור. מוסיפים תבלין טנדורי וכוס מים, מערבבים ומבשלים על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים.
2
טוחנים את הקישוא הנותר ואת הסלרי למחית. מעבירים למסננת ומסננים את הנוזלים לקערית. מוסיפים את הנוזלים לסיר הרוטב. שומרים את מחית הקישוא-סלרי לקציצות.
3
טוחנים את הרוטב לרוטב חלק וסמיך בעזרת מוט ריסוק ידני, מדללים עם מעט מים ומביאים לסף רתיחה.
מכינים את הקציצות:
4
מערבבים בשר, מחית קישוא-סלרי, ביצים, מלח ופלפל שחור בקערית למרקם חלק. משהים למנוחה של כ-10 דקות. יוצרים כדורי בשר בגודל כדור פינג פונג ומעבירים לרוטב. מבשלים כ-½ שעה ומגישים עם אורז.