עוד אוצר ממטבחה של רבקה מוגרבי, סבתה של מיכל. רבקה הייתה ממלאת את תחתיות הארטישוק, מצפה, מטגנת ואז מבשלת את הממולאים ברוטב סלרי לימוני. מיכל הפכה את המלית לקציצות ואת תחתיות הארטישוק לחלק מהרוטב — פחות שמן, פחות עבודה, אבל עם אותו שילוב מרקמים וטעמים שמזכיר לה ילדות.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מערבבים את חומרי הקציצות בקערה. מכסים את הקערה ומשהים כ-15 דקות במקרר עד להתייצבות. מוציאים את הבשר מהמקרר וצרים קציצות בגודל כדורי פינג פונג.
מכינים את הרוטב:
2
ממלאים סיר רחב ושטוח ב-8-6 כוסות מים. מוסיפים מיץ לימון, רסק עגבניות, סוכר, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה, מוסיפים תחתיות ארטישוק ומביאים שוב לרתיחה.
3
מוסיפים את הקציצות לרוטב ומנענעים את הסיר כך שהרוטב יכסה אותן (ערבוב בכף עשוי לפגום בצורתן).
4
מוסיפים עלי סלרי ומנגולד, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-30 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט והקציצות מוכנות. שומרים עד 4 ימים בקופסה אטומה במקרר.