החלטתם לוותר על טיגון? זכיתם בקציצות רכות ועסיסיות במיוחד, שסופגות באהבה את טעמו של הרוטב. הוסיפו אורז או פירה ויש לכם יופי של ארוחה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות:
1
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לשים בידיים כמה דקות להטמעת הטעמים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.
מכינים את הרוטב:
2
מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שהוא רך ומתחיל להזהיב. מוסיפים סלרי, תחתיות ארטישוק, סוכר וכורכום ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב.
3
מוסיפים מיץ לימון, יין וציר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
4
מגלגלים את הקציצות לגודל של כדורי פינג-פונג.
5
מוסיפים לרוטב אפונה ואת הקציצות, מכסים ומבשלים 12 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות יציבות ומוכנות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.
6
מוסיפים פטרוזיליה ומבשלים מכוסה 5-3 דקות. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ומגישים.