מתכון

קציצות ברוטב ארטישוק ואפונה

גם רוטב חמצמץ וגם תוספת ירקות במחיר אחד. כל מה שצריך זה אורז לבן — וקיבלתם ארוחה מלאה

36,328 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2017
קציצות ברוטב ארטישוק ואפונה
. צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר
קציצות ברוטב ארטישוק ואפונה . צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

החלטתם לוותר על טיגון? זכיתם בקציצות רכות ועסיסיות במיוחד, שסופגות באהבה את טעמו של הרוטב. הוסיפו אורז או פירה ויש לכם יופי של ארוחה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות:

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה, לשים בידיים כמה דקות להטמעת הטעמים, מכסים ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

מכינים את הרוטב:

2

מחממים שמן בסיר רחב ונמוך ומטגנים בצל כ-8 דקות עד שהוא רך ומתחיל להזהיב. מוסיפים סלרי, תחתיות ארטישוק, סוכר וכורכום ומטגנים 3-2 דקות תוך כדי ערבוב.

3

מוסיפים מיץ לימון, יין וציר ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

4

מגלגלים את הקציצות לגודל של כדורי פינג-פונג.

5

מוסיפים לרוטב אפונה ואת הקציצות, מכסים ומבשלים 12 דקות על להבה נמוכה עד שהקציצות יציבות ומוכנות. אם חסרים נוזלים, מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.

6

מוסיפים פטרוזיליה ומבשלים מכוסה 5-3 דקות. מכבים את האש, ממתינים 10 דקות ומגישים.

גיוון: מחליפים את תחתיות הארטישוק באותה כמות של ארטישוק ירושלמי, שבושל במים עד לריכוך.