מתכון

קציצות בשר ברוטב מנגולד ולימון

קציצות בשר בהשראת פקיילה - תבשיל חגיגי מהמטבח התוניסאי

40,941 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2019
קציצות. צילום: shutterstock
קציצות. צילום: shutterstock

חן קורן: "פה עשינו הכלאה בין סירי הקציצות של אלון ובין תבשיל תוניסאי עתיק יומין מהמטבח של סבתא שלי, שנקרא פקיילה וכולל המון-המון ירוקים, שמתבשלים שעות עד שהם ממש הופכים שחורים. בגרסה שלנו קיצרנו זמני בישול והלכנו על גוונים פחות כהים וקצת יותר אופטימיים.”

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות

1

מערבבים את כל החומרים בקערה רחבה ולשים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל- 30 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב

2

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים בצל לבן וירוק כ- 15 דקות על להבה נמוכה עד שהם מתרככים ומפרישים נוזלים. מדי פעם מערבבים. מוסיפים סלרי ומטגנים 15 דקות עד לריכוך. מדי פעם מערבבים. מוסיפים עלי מנגולד ומבשלים כ- 30 דקות עד שהם מתכווצים לחצי מגודלם המקורי. מדי פעם מערבבים. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים, מוסיפים 1/2 כוס מים ותבלינים מערבבים.

יוצרים קציצות, מבשלים ברוטב ומגישים

3

מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומגלגלים קציצות בגודל כדור פינג פונג. מסדרים את הקציצות בסיר במעגלים משולי הסיר לכיוון המרכז. מכסים ומבשלים כשעה. מדי פעם בודקים: אם המים יורדים מתחת לגובה הקציצות, מוסיפים מים לכיסוי. שומרים עד 3 ימים במקרר.