מתכון

קציצות טונה ולימון כבוש ברוטב אריסה

פרפראזה על סנדוויץ’ תוניסאי

11,721 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2016
קציצות טונה ולימון כבוש ברוטב אריסה. צילום: דניה וינר | סגנון: דלית רוסו
קציצות טונה ולימון כבוש ברוטב אריסה. צילום: דניה וינר | סגנון: דלית רוסו

פרפראזה על סנדוויץ’ תוניסאי

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

: מערבבים את החומרים בקערה, ומעבירים למקרר להתייצבות לשעה לפחות.

2

מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן בגובה 1 ס”מ, מחממים אותו ומטגנים את הקציצות 3-2 דקות מכל צד עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב ומבשלים יחד

3

: יוצקים כוס מים למחבת נקייה. מוסיפים אריסה ומיץ לימון, ממליחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מניחים את הקציצות בעדינות ברוטב ומחזירים לרתיחה. מכסים את המחבת, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דקות. הופכים לצד השני ומבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהקציצות מוכנות.

3 אפשרויות נוספות להגשה:
1. בתוך בגט עם זיתים וירקות טריים
2. עם קוסקוס (עדיף מלא) מהיר הכנה, שמכינים לפי הוראות היצרן
3. על ערמה של אורז מבושל