מתכון

קציצות מש ברוטב

קציצות טבעוניות ברוטב עם מרקם עשיר עטופות ברוטב מפנק. מתוך הספר "נפלאות ההנבטה"

20,496 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קציצות מש מונבטות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר
קציצות מש מונבטות מתוך הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה שכטר

תערובות המתאימות לקציצות טבעוניות כתחליף לביצים: 2 כפות של מחית קטניות מבושלת היטב או 2 כפות קמח תפוחי אאדמה עם מעט מים או 2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים.

איך מנביטים קטניות? המדריך להנבטה

את הקטניות יש להנביט יום מראש

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב

אופן ההכנה

1

מבשלים את שעועית המש כ-5 דקות, עד לריכוך קל.

2

מכניסים למעבד מזון את השעועית, האורז המבושל, הבצל, הכוסברה והתבלינים וטוחנים למרקם אחיד.

3

יוצרים כדורים ומניחים בתבנית על גבי נייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני במשך כ-20 דקות.

4

בסיר רחב מטגנים בצל ושום (על מים כמובן), מרסקים עגבניות בפומפיה ומוסיפים לסיר. מוסיפים כוס מים, רסק עגבניות, כוסברה ותבלינים. כשהרוטב מוכן מעבירים את הקציצות האפויות לסיר ומבשלים כ-2 דקות כדי שהרוטב ייספג בקציצות.

מתכון מתוך הספר "נפלאות ההנבטה" של כנה אמונה שכטר, הוצאת "פוקוס ספרים לבריאות", 180 ע"מ, 128 שקלים.

כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר
כריכת הספר "נפלאות ההנבטה". צילום: כנה אמונה שכטר