מתכון

קראמבל חבושים ואניס

חבושים בסירופ אניס עם קרם גבינה וקראמבל מתובל

6,441 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
קראמבל חבושים ואניס של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
קראמבל חבושים ואניס של מיכל בוטון | צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

חבוש הוא פרי מאוד בשרני, שדורש בישול לפני שאוכלים אותו. לרוב מבשלים אותו בסירופ, שמטשטש את הטעם הפירותי החמצמץ ומטביע אותו במתיקות, אבל אני מבשלת חבושים דווקא עם מעט מאוד סוכר. אני מוסיפה לסירופ גם אניס, שנותן רעננות מרגיעה המחמיאה מאוד לחבושים ומתכתב עם האניסיות של גרגרי השומר המשולבים בבצק.

לא מצאתם חבושים? אפשר להשתמש ב- 8 תפוחי גרני סמית – מבשלים רק 20 דקות.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לחבושים

לקראמבל

לקרם

אופן ההכנה

מבשלים את החבושים

1

שמים בסיר את כל החומרים למעט החמאה ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כשעה וחצי ללא כיסוי עד שהחבושים מתרככים והנוזלים מתאדים כמעט לגמרי. מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נמסה. מצננים.

מכינים קראמבל

2

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3

מעבדים את כל החומרים במיקסר עם וו גיטרה כ-5 דקות עד לקבלת פירורים. מפזרים אותם בתבנית.

4

אופים 10 דקות עד הזהבה ומצננים.

מכינים את הקרם

5

מקציפים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, וניל וקינמון לקצפת יציבה. מוסיפים גבינה ומקציפים עד שהיא נטמעת ומתקבל קרם יציב.

מרכיבים את המנה

6

בסמוך להגשה מסדרים בצלחות אישיות שכבה של קראמבל ועליו קרם. מניחים על הקרם חבושים עם מעט מהסירופ. מכינים באותו אופן עוד קומה כזאת ומגישים.