החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקראמבל
לתפוחים
לרוטב יוגורט
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים קראמבל
2
מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת פירורית - התערובת לא חייבת להיות אחידה לגמרי.
מבשלים תפוחים
3
ממיסים שמן קוקוס במחבת שמתאימה לתנור. מוסיפים תפוחים, מלח, מייפל, וניל וקינמון ומערבבים. ממשיכים לבשל על חום בינוני כ־10 דקות עד שהתפוחים מתרככים אבל לא מאבדים את צורתם. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
4
מוסיפים למחבת את תערובת הקראמבל, מערבבים וממשיכים לבשל את תערובת הקראמבל עם התפוחים 5 דקות נוספות.
5
מעבירים את המחבת לתנור ואופים 50־60 דקות, עד שהקראמבל מקבל גוון זהוב עמוק.
מכינים את הרוטב ומגישים
6
מערבבים שני סוגי יוגורט עם קליפת הלימון. מגישים את הקראמבל החם עם כמה כפות מהרוטב.
דבר התזונאית: קמח השקדים מוסיף למנה חלבון וסיבים. אם רוצים להוסיף עוד יתרון תזונתי למנה, מחליפים את הקמח הלבן בקמח כוסמין, שמוסיף סיבים מלאים התורמים לתחושת השובע. כיוון שהמרקם של הקראמבל אמור להיות פריך ומתפורר, אין בעיה גם להשתמש בקמח ללא גלוטן.
ערכים תזונתיים:
חלבון 10־13 גרם למנה
פחמימות 52־70 גרם למנה
שומנים 16־21 גרם למנה