מתכון

קראנץ' שוקולד עם אגוזים וחמוציות

דפי שוקולד דקיקים משובצים באגוזי מלך, אגוזי לוז וחמוציות - שוברים לפיסות קטנות ומפזרים מעל מוס שוקולדי

3,770 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
קראנץ' קרמל ושוקולד. צילום: shutterstock
קראנץ' קרמל ושוקולד. צילום: shutterstock

הקראנץ' הוא תוספת נפלאה למוס השוקולד הזה, אבל אפשר לשבור אותו לפיסות גדולות ולתת כמתנה. את האגוזים אפשר להחליף בפיצוחים אחרים שזמינים בביתכם.

תבנית בגודל 30×20 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקישוט

אופן ההכנה

1

שמים סוכר, מים, דבש ומלח בסיר רחב ומבשלים (ללא ערבוב) על להבה בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. מוסיפים שני סוגי אגוזים ומערבבים. מוסיפים חמאה ומטמיעים אותה בתערובת.

2

יוצקים את התערובת בזריזות על נייר אפייה, מניחים עליה נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת מערוך ליריעה בעובי 3-2 מ"מ. מסירים את הנייר העליון ומצננים.

3

ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד.

4

יוצקים את השוקולד על הקרמל שהתקשה, מיישרים בעזרת פלטה ומפזרים מעל חמוציות. מצננים לטמפ' החדר ומקפיאים שעה.

5

ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל ומזלפים ממנו פסים דקים על השוקולד המריר. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.

6

שוברים לחתיכות גדולות. שומרים עד שבועיים בכלי אטום במקפיא.