הקראנץ' הוא תוספת נפלאה למוס השוקולד הזה, אבל אפשר לשבור אותו לפיסות גדולות ולתת כמתנה. את האגוזים אפשר להחליף בפיצוחים אחרים שזמינים בביתכם.
תבנית בגודל 30×20 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט
אופן ההכנה
1
שמים סוכר, מים, דבש ומלח בסיר רחב ומבשלים (ללא ערבוב) על להבה בינונית עד שמתקבל קרמל בצבע ענברי. מוסיפים שני סוגי אגוזים ומערבבים. מוסיפים חמאה ומטמיעים אותה בתערובת.
2
יוצקים את התערובת בזריזות על נייר אפייה, מניחים עליה נייר אפייה נוסף ומשטחים בעזרת מערוך ליריעה בעובי 3-2 מ"מ. מסירים את הנייר העליון ומצננים.
3
ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל, מוסיפים שמן ומערבבים לאיחוד.
4
יוצקים את השוקולד על הקרמל שהתקשה, מיישרים בעזרת פלטה ומפזרים מעל חמוציות. מצננים לטמפ' החדר ומקפיאים שעה.
5
ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל ומזלפים ממנו פסים דקים על השוקולד המריר. מעבירים למקפיא ל-30 דקות.
6
שוברים לחתיכות גדולות. שומרים עד שבועיים בכלי אטום במקפיא.