מתכון

קראק פאי פיסטוק

בקינוח הזה המלית נצבעת בירוק כהה מהמם, וכל הפאי מתוק ומושחת במיוחד

12,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
קראק פאי פיסטוק של שף–קונדיטורית תמר קימה. צילום: מיקה גורוביץ
קראק פאי פיסטוק של שף–קונדיטורית תמר קימה. צילום: מיקה גורוביץ

תמר: "בחרתי במתכון הזה כי אני מאוד אוהבת פיסטוק, והוא נוכח בכל תחנות חיי כקונדיטורית. בקינוח הזה המלית נצבעת בירוק כהה מהמם, וכל הפאי מתוק ומושחת במיוחד. לכן אני ממליצה להגיש אותו עם שמנת חמוצה או קרם פרש חמצמץ לשבירת המתיקות".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לעוגיית שיבולת שועל

לקלתית הפאי

למלית פיסטוק

להגשה

אופן ההכנה

מכינים עוגיית שיבולת שועל

1

מחממים תנור ל־170 מעלות.

2

מערבלים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ושני סוגי סוכר כשתי דקות לקרם חלק. מוסיפים חלמון ומערבבים להטמעה. מוסיפים קמח, שיבולת שועל, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומעבדים כחצי דקה לבצק אחיד.

3

מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי 1 ס"מ, מעבירים לתבנית ואופים רבע שעה להזהבה. מצננים את העוגייה לטמפרטורת החדר. מגבירים את חום התנור ל־200 מעלות.

מכינים את הקלתית

4

מפוררים את עוגיית שיבולת השועל, מוסיפים סוכר, חמאה ומלח ומערבבים.

5

מעבירים את התערובת לתבנית, מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ומעבירים למקפיא לחצי שעה להתייצבות.

מכינים את המלית

6

מערבבים בקערה שני סוגי סוכר, מלח וחמאה לתערובת אחידה. מוסיפים שמנת מתוקה, חלמונים ומחית פיסטוק ומערבבים בעזרת מטרפה ידנית כחצי דקה לתערובת אחידה.

7

מעבירים את המלית לקלתית הקפואה ואופים 25־30 דקות להשחמת הקלתית והתייצבות המלית בשוליים. מצננים מחוץ למקרר.

8

מגישים בליווי שמנת חמוצה או קרם פרש.