מתכון

קרם מלבי קוקוס, סירופ קינמון וגרנולה

קינוח אידיאלי שמתאים לכולם: קליל, ללא גלוטן, נטול לקטוז וטבעוני

11,011 בשלנים התעניינו במתכון זה
קרם מלבי קוקוס, סירופ קינמון וגרנולה של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן
קרם מלבי קוקוס, סירופ קינמון וגרנולה של הילי גרינברג. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: גיא כהן

הוא מורכב מקרם מלבי עדין, סירופ קינמון־וניל שמוסיף טוויסט לא שגרתי לקינוח המוכר וגרנולה קראנצ’ית (אתם מוזמנים לשחק עם האגוזים והפירות היבשים שבמתכון).

שימו לב: המוס מצריך שעתיים ייצוב

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לגרנולה

לסירופ קינמון

אופן ההכנה

מכינים גרנולה

1

מחממים תנור ל־170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מערבבים קוקוס, שומשום, זרעי חמנייה, גרעיני דלעת, קוקוס, שקדים, מלח וקינמון בקערה רחבה. מוסיפים סילאן ובעזרת הידיים מערבבים היטב ומצפים את כל התערובת. משטחים את התערובת בשכבה אחידה בתבנית ואופים 12 דקות. כל 4 דקות מערבבים את התערובת כדי שהקלייה תהיה אחידה. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים היטב ומעבירים לצנצנת אטומה. נשמר עד חודש.

מכינים מלבי קוקוס

2

מניחים קרם קוקוס, כוס מים, סוכר ומי זהר בסיר קטן ומביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. במקביל בקערה נפרדת טורפים קורנפלור ומים עד שהקורנפלור נמס ומתקבלת תערובת סמיכה וחלקה.

3

מוסיפים את תערובת הקורנפלור לסיר בזרם אחיד ותוך כדי טריפה. ממשיכים לטרוף מעל להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש.

4

מעבירים את התערובת החמה לקערה, מצמידים אליה (ולא אל הקערה) ניילון נצמד (למניעת קרום) ומעבירים למקרר ל־4 שעות לפחות עד שהתערובת מתייצבת לחלוטין. מוציאים מהמקרר, טורפים היטב עד שהתערובת הופכת לקרם אחיד. ממלאים כלי הגשה אישיים בקרם עד ל-3/4 מגובהן. אם ממהרים יוצקים את התערובת ישר לכלי ההגשה האישיים כשהיא רותחת, מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות (המלבי יהיה במרקם מוצק יותר מהקרם המוקצף).

מכינים סירופ קינמון

5

מביאים מים, סוכר, קינמון ווניל לרתיחה בסיר קטן מעל להבה גבוהה. ממשיכים לבשל כ־10 דקות שמצטמצם ומסמיך. מצננים ושומרים בקירור עד לשימוש.

6

לפני ההגשה יוצקים מעל המלבי סירופ קינמון ומפזרים גרנולה.