מתכון

קרמבל דלורית ומרשמלו

אנחנו רגילים להכין ממנה מנות מלוחות אבל המתיקות המיוחדת של הדלורית מייצרת קינוחים מעניינים במיוחד

683 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2019
קרמבל דלורית ומרשמלו של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
קרמבל דלורית ומרשמלו של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

דלורית

זן דלעת שהגיע מארצות הברית (Butternut Squash). היא עסיסית, מתקתקה, עדינה וזמינה לאורך כל השנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקרמבל

אופן ההכנה

1

מניחים את הדלורית בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים במשך שעה וחצי בתנור בחום של 200 מעלות (לא חובה לחמם מראש), עד שהיא רכה לחלוטין (בודקים שסכין חודר אליה בקלות). מצננים, חוצים לאורך, מקלפים בעדינות, מוציאים את הזרעים וחותכים לחתיכות גסות (מומלץ לעשות זאת מעל מסננת וקערה - הדלורית מגירה נוזלים).

לקרמבל

2

מערבבים בקערה את הקמח, שבבי שיבולת השועל והסוכר. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בידיים עד קבלת תערובת במרקם פירורי.

3

מעבירים את הפירורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהפירורים יבשים וזהובים בקצוות. מוציאים ומצננים.

להרכבת המנה

4

מניחים את חתיכות הדלורית בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומפזרים ביניהן את המרשמלו. מפזרים מעל את תערובת הקרמבל ואופים במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהקרמבל זהוב והמרשמלו נמס.

5

מוציאים ומגישים מיד.