מתכון

קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים

קרפ כוסמין מושלם עם מילוי מתקתק של גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים. תוספת חובה לשולחן הקינוחים בחג

3,204 בשלנים התעניינו במתכון זה
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס.
צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי
קרפ כוסמין במילוי גבינת מסקרפונה, תמרים ופיסטוקים של הילה יבניאלי-בוכריס. צילום: מנחם גרייבסקי. סטיילינג: בתשי כוחי

למתכון נדרשת גם מחבת קרפים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבלילה

למילוי

להגשה

אופן ההכנה

בלילה

1

מערבבים היטב בקערה ביצים, שמנת חמוצה, מיץ תפוזים, חמאה מומסת ודבש. מוסיפים את קמח הכוסמין המלא והמלח ומערבבים שוב. הבלילה שמתקבלת צריכה להיות נוזלית, כשטובלים כף הפוכה הבלילה אמורה בקושי לכסות את הכף. אם הבלילה סמיכה, מוסיפים מעט מיץ תפוזים.

2

במחבת לקרפים מחממים מעט חמאה, יוצקים בעזרת מצקת מהבלילה ומכסים את כל תחתית המחבת. שופכים החוצה את השאריות במהירות רבה.

3

כשהקרפ מתחיל להתייבש ובועות מתחילות להיווצר הופכים את הקרפ, מטגנים 10 שניות ומעבירים לצלחת. מכסים במגבת נקייה. ממשיכים לטגן כך את כל שארית הבלילה.

מלית

4

מערבבים את גבינת המסקרפונה עם התמרים ומוסיפים קינמון לפי הטעם. מורחים כל קרפ בכף מתערובת הגבינה, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומקפלים למשולש.

הגשה

5

ממש לפני ההגשה מזלפים דבש על הקרפים ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

הצעת הגשה

6

ניתן להגיש עם קצפת לא ממותקת.