מתכון

קרקר פרמזן וצ'ילי ביתי

קרקר ביתי, ללא חומרים משמרים, שאפשר להשתמש בו בשאריות של גבינת הפרמזן שבמקרר

32,332 בשלנים התעניינו במתכון זה
ינואר 2019
קרקר פרמזן וצ'ילי ביתי של תום פרנץ. צילום: shutterstock
קרקר פרמזן וצ'ילי ביתי של תום פרנץ. צילום: shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכניסים את כל המרכיבים, פרט לפרמזן ולצ'ילי, לקערת מיקסר עם וו לישה. מערבלים עד לקבלת בצק אחיד רך ונוח לעבודה. אם הבצק יבשושי אפשר להוסיף כף מים או כף שמן זית.

2

מעבירים את הבצק למשטח מקומח, ומרדדים דק מאוד במערוך (מומלץ לעבוד על נייר אפייה ולהעביר אותו עם הבצק ישירות לתבנית).

3

בעזרת קורצן עוגיות חותכים את הצורות הרצויות - אפשר גם לחתוך למקלות ארוכים בעזרת סכין חדה (הביאו בחשבון שהם מתכווצים מעט באפייה). מפזרים מעל פרמזן וצ'ילי באופן אחיד.

לאפייה

4

אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 10-15 דקות, או עד שהקרקרים מזהיבים יפה.

לגיוון

5

אפשר להוסיף מעל שומשום, מריחה קלה של פסטו עגבניות מיובשות, זעתר ועוד.