מתכון

רולדת מוס שוקולד

כשפורסים את הרולדה המשודרגת הזאת, נגלה לעין מראה רב שכבות של מוס בשני גוונים

1,572 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
רולדת מוס שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
רולדת מוס שוקולד. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

העוגה זקוקה לשני לילות במקרר – מתחילים בהכנת העוגה יומיים מראש.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למוס שוקולד לבן:

למוס שוקולד חלב:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים מוס שוקולד לבן

1

מביאים לרתיחה 1/2 מיכל שמנת מתוקה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים היטב.

2

ממיסים ג'לטין במים ומחממים במיקרו, עד שהג'לטין נמס. מערבבים ומוסיפים לתערובת השמנת והשוקולד. מערבבים היטב.

3

מקפלים שמנת מתוקה מוקצפת לתערובת השוקולד הלבן.

4

מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.

5

יוצקים את המוס הלבן לתבנית מוארכת דקה בקוטר 5 ס"מ בצורת 1/2 גליל (להשיג בחנויות המתמחות) ומעבירים למקפיא למשך הלילה.

מכינים מוס שוקולד חלב

6

מכינים באופן שבו הכנו את המוס הלבן.

מרכיבים את העוגה

7

יוצקים מוס שוקולד חלב עד גובה שליש התבנית. מניחים במרכזה ולאורכה של התבנית את מוס השוקולד הלבן הקפוא ויוצקים מעל את יתרת מוס שוקולד החלב. מניחים על המוס פרוסת טורט בעובי 1 ס"מ, שגודלה קטן בס"מ אחד מבסיס התבנית. מעבירים למקפיא למשך הלילה.

מכינים את הציפוי

8

מביאים לרתיחה סוכר, 100 מ"ל מים, אבקת קקאו ושמנת מתוקה.

9

מרככים ג'לטין ב-30 מ"ל מים, ממיסים במיקרו ומערבבים. מוסיפים לתערובת החמה ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מצפים ומגישים

10

משחררים את העוגה (מרטיבים את התבנית במטלית לחה). מניחים על רשת ומצפים עד לקבלת ציפוי מושלם.