מתכון

רולדת תמרים עם גנאש שוקולד לבן

רולדת התמרים המוכרת מקבלת אריזה חדשה ומרשימה ותוספת גנאש שוקולד לבן לטבילת הפרוסות

4,930 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רולדת תמרים עם גנאש שוקולד לבן של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל
רולדת תמרים עם גנאש שוקולד לבן של מיכל בוטון. צילום: דן לב. סטיילינג: תמי סגל

לפעמים כל מה שצריך זה שינוי קטן בחשיבה כדי לתת לעוגה או לקינוח חיים חדשים. קחו את רולדת התמרים המוכרת לעייפה -כשמחליפים את הבצק הפריך בבצק השק"ם האלסטי אפשר לשחק עם הצורה. כאן עיצבתי אותה בצורת טבעת, שאפשר להגיש לשולחן ולפרוס לעיני האורחים (נראה אתכם עושים את זה עם רולדה רגילה, שרק רואה סכין וכבר מתפוררת לאלף פירורים). אם כבר עשינו מזה שואו – נלך עוד צעד ונגיש ליד העוגה גנאש שוקולד, שכל אורח יוסיף לפרוסה שלו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

לציפוי

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

מכינים את העוגה

2

שמים בקערת מיקסר את כל החומרים חוץ ממיץ תפוזים ומעבדים בעזרת וו גיטרה במהירות בינונית כמה שניות לקבלת פירורים. מוסיפים את המיץ תוך כדי עיבוד וממשיכים לעבד רק עד לקבלת בצק אחיד.

3

לשים מעט את הבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו למלבן בעובי 3 מ"מ. מורחים על הבצק ממרח תמרים באופן אחיד ומגלגלים לרולדה הדוקה. מניחים את הגליל בתבנית ויוצרים ממנו צורה עגולה. מהדקים את הקצוות.

4

אופים 30 דקות עד להזהבה קלה ומצננים.

לפני ההגשה מכינים ציפוי שוקולד לבן

5

ממיסים שוקולד עם שמן על בן מארי ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.

6

מגישים את העוגה לצד השוקולד המומס והאורחים חותכים בעצמם עוגיות ומצפים בשוקולד ממש כמו פונדו. שומרים כשבוע בקופסה אטומה בטמפ' החדר.