מתכון

פּו-פְיַה - רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות

כמו תמיד בשיטת הטיגון-ערבוב גם כאן חשוב לערוך את כל הירקות על השיש לפני שמתחילים לטגן

21,738 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
“פּוּ-פְּיַה” — רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)
“פּוּ-פְּיַה” — רול ירקות מוקפצים ופטריות שחורות של אלי קישוני. סטיילינג: דלית רוסו (צילום: דניאל לילה)

גם אחרי שהרול כבר מוכן, הווייטנאמים חותכים אותו לכמה פיסות ומגלגלים בתוך עלה חסה עם רוטב דגים, עשבי תיבול ואטריות שעועית. אפשר לנהוג כמוהם, אבל הוא טעים מאוד גם כפי שהוא עם מטבל רוטב דגים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

משרים פטריות במים חמים כ-20 דקות לריכוך. מסננים, מסירים את הרגליים וחותכים לרצועות דקות.

2

מחממים שמן במחבת על להבה בינונית. מוסיפים שאלוטס, שום וצ‘ילי ומטגנים 2 דקות. מוסיפים גזר, דייקון, כרוב סיני ואת הפטריות ומקפיצים 3-4 דקות.

3

מוסיפים רוטב דגים וסוכר ומערבבים. מוסיפים נבטים, מערבבים ומסירים מהכיריים. מתקנים תיבול ומוסיפים עירית, כוסברה ובזיליקום.

ממלאים ומקפלים

4

טובלים דף אורז במים לכמה שניות, מנערים ומניחים על משטח. מניחים ככף מהמלית על השליש התחתון של דף האורז ומסדרים בפס רוחבי. מותירים שוליים של כ-2 ס“מ. מקפלים את שני צידי דף האורז כלפי המרכז ומגלגלים מלמטה כלפי מעלה לקבלת גליל. חוזרים על הפעולה עם יתר דפי האורז.

גיוונים: מוסיפים עוף או פירות ים — מקפיצים אותם לפני הירקות.