מתכון

רוסט סינטה על תפוחי אדמה ובצלי שאלוט

רוסט עסיסי במיוחד שאחרי הצלייה אפשר לפרוס אותו לפרוסות עבות - ממש כמו סטייק

113,870 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
רוסט סינטה על תפוחי אדמה ובצלי שאלוט של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה
רוסט סינטה על תפוחי אדמה ובצלי שאלוט של סיון שטרנבך. צילום: דניאל לילה

הקצבים נוהגים למכור נתחי סינטה שמגיעים מעֶגלה כשהם פרוסים לסטייקים. כשמבקשים מהם סינטה לרוסטביף, הם מוכרים נתחי סינטה שמגיעים מעגלים זכרים. בעיקרון הם צודקים – בשר העגלה רך ושומני יותר מטבעו ומתאים לצלייה קצרה יותר מבשר העגל, אבל זה לא אומר שאי אפשר להכין ממנו רוסט מושלם – להיפך.

הנתח הצלוי יישמר בשלמותו עד 3 ימים במקרר. מחממים ב- 180 מעלות או פורסים ומחממים במחבת כבדה ולוהטת דקה מכל צד.

3 שעות ועד לילה השריה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

לתפוחי האדמה

להגשה

אופן ההכנה

משרים את הבשר במרינדה

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומשרים בה את הבשר למשך 3 שעות ועד לילה.

מכינים את הירקות וצולים את הבשר

2

מוציאים את הבשר מהמקרר שעתיים לפני הצלייה.

3

מבשלים תפוחי אדמה במיקרוגל 8 דקות לריכוך כמעט מלא או מבשלים כ- 15 דקות במים.

4

מחממים תנור ל- 250 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן זית.

5

מניחים את תפוחי האדמה בתבנית בצפיפות, מועכים-משטחים אותם מעט בעזרת מזלג ומפזרים ביניהם בצלי שאלוט.

6

מוציאים את הסינטה מהמרינדה ומניחים על רשת הצלייה של התנור. את המרינדה יוצקים על תפוחי האדמה והבצלים. מעבירים את רשת הצליה והתבנית לתנור, כך שהמיצים שניגרים מהנתח ייספגו בתפוחי האדמה.

7

צולים 45 דקות לדרגת מדיום.

8

לפני הפריסה נותנים לנתח לנוח 10 דקות. פורסים לנתחים עבים ומגישים עם תפוחי האדמה והבצלים לצד חרדל ומלח גס.