מתכון

רושטי סגול וסלט ירוקים

לביבת ענק שמקורה בשווייץ עם מעטה פריך שאי אפשר לעמוד בפניו

4,968 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2021
רושטי סגול וסלט ירוקים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל
רושטי סגול וסלט ירוקים של מיכל חביביאן | צילום: שני בריל

אם הצלחתם למצוא תפוחי אדמה סגולים – הרווחתם; אם לא, גם תפוחי אדמה בצבעים קונבנציונליים יעשו את העבודה. תוספת של סלט ירוקים ויוגורט הופכת את הרושטי לארוחת ערב קיצית אידיאלית.

החומרים למחבת בקוטר של כ־20 ס"מ.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרושטי

לטיגון

לסלט

להגשה

אופן ההכנה

1

מגררים את תפוחי האדמה בחורים הגדולים של הפומפייה לתוך קערה רחבה. מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים.

2

מחממים 2 כפות שמן זית במחבת קטנה. מעבירים את תערובת תפוחי האדמה למחבת ומהדקים אל התחתית. מטגנים מעל להבה גבוהה 3 דקות, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומטגנים 3 דקות נוספות. הופכים לצלחת (כך שהחלק השחום פונה מעלה), מוסיפים את 2 כפות שמן הזית הנותרות למחבת, מחליקים את הרושטי חזרה למחבת ומטגנים את הצד השני באותו אופן (3 דקות מעל להבה גבוהה ו־3 דקות מעל להבה נמוכה).

בינתיים מכינים את הסלט

3

מערבבים את כל חומרי הסלט בקערה רחבה.

4

מעבירים את הרושטי לצלחת הגשה, עורמים מעל את הסלט ומגישים לצד יוגורט סמיך.