מתכון

ריבועי קוקוס-שוקולד

שילוב הטעמים קוקוס-שוקולד הוא הרכב מנצח שלא מחליפים - ולא רק בפסח!

5,676 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
ריבועי קוקוס-שוקולד של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו
ריבועי קוקוס-שוקולד של מיכל מנדלסון. צילום: דניאל לילה. סגנון: דלית רוסו

תבנית תנור ביתית סטנדרטית בגודל 36×40 ס"מ או ל- 3 תבניות אינגליש קייק.
שימו לב העוגיות זקוקות לשעתיים במקפיא לפני החיתוך.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לציפוי (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

2

מערבלים חמאה ו-75 גרם (כ-1/3 כוס) סוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות במהירות בינונית עד לקבלת תערובת קרמית. מוסיפים חלמונים בהדרגה וממשיכים לערבל עד שהם נטמעים. מדי פעם עוצרים את פעולת המיקסר ומנקים את דפנות הקערה בעזרת מרית.

3

מערבבים קוקוס, אבקת שקדים ומלח בקערה. מוסיפים שליש מהתערובת לקערת המיקסר ומערבלים עד שהיא נטמעת. מעבירים את הבלילה לקערה גדולה ומניחים בצד.

4

מקציפים את החלבונים עם יתרת הסוכר (250 גרם) ומלח בקערת מיקסר נקייה במהירות נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את מהירות המיקסר ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא יבש.

5

מקפלים את קצף החלבונים לתערובת החמאה בעזרת מרית לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את יתרת התערובת היבשה ומקפלים לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומקפלים עד שהם מפוזרים בצורה שווה בתערובת.

6

מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים. אם משתמשים בתבניות אינגליש קייק, יוצקים את התערובת עד גובה 2 ס"מ מתחת לקצה התבניות.

7

אופים כ-35-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים ומעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.

8

מחלצים את העוגה מהתבנית עם נייר האפייה וחותכים אותה לקוביות בגודל ½3 ס"מ עם סכין חדה. מצפים בקוקוס טחון מכל הצדדים.

9

שומרים עד 7 ימים בכלי אטום במקרר.