מילאנו הייתה קשה לי. ירד המון שלג והקור הביא איתו תחושה שאולי לא אצליח לעבוד באיטליה. כבר דפקתי על כל כך הרבה דלתות של המון מסעדות ובכולן אמרו לי "לא". יום אחד הגעתי לאחד הרחובות הכי יפים במילאנו, מלא בעצים ופרחים, ושכרתי שם חדר בבית של אלסנדרה, איטלקייה משוגעת משמחה ואהבה לחיים. היא לימדה אותי לאהוב את מילאנו. לפני שעזבתי עשינו מסיבה והיא הזמינה את כל החברים שלה לארוחה. את הריזוטו מילנזה כבר הכרתי וטעמתי, אבל לא ככה. לא כשיש שמחה שלא מותנית בדבר. ריזוטו זה מילאנו. פשוט אבל קשוח. הוא דורש דיוק, מינון נכון וזמן, אלו הסודות של ריזוטו מצוין.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצלים, כרשה וסלרי עד שהם משחימים. מוסיפים ריזוטו ומערבבים. מוסיפים מלח, מרווה, יין לבן וחמאה ומערבבים.
2
מוסיפים את המים, עלי דפנה, פלפל אנגלי וזעפרן ומרתיחים. מקטינים את האש לבינונית ומכסים. לאחר 7 דקות מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור כ־5 דקות.