החומרים טבלת מידות ומשקלות
לציר
להגשה
אופן ההכנה
מכינים את הציר
1
מביאים לרתיחה סיר עם מים, שום, תימין ושמן זית. מכסים ומבשלים 10 דקות ברתיחה עדינה. מכבים את האש ושומרים מכוסה עוד חצי שעה. מסננים, ממליחים ושומרים את הנוזלים.
מכינים את הריזוטו
2
מחממים סיר עם חמאה או שמן זית ומטגנים אורז 3 דקות עד שהוא מצופה בשומן ומלבין מעט. מוסיפים יין ומאדים אותו.
3
בינתיים מחממים את הציר בסיר.
4
יוצקים לסיר עם האורז מצקת מציר השום החם ומאדים תוך כדי ערבוב עד שהנוזלים נספגים כליל. מוסיפים עוד מצקת וכך מבשלים כחצי שעה עד שהאורז מתרכך ומתקבל תבשיל במרקם מעט דביק. הריזוטו מוכן כשהאורז נגיס אבל עדיין מורגשת בו התנגדות.
5
מוסיפים אפונה ופרמזן ומבשלים תוך כדי ערבוב עוד דקה-שתיים. מגישים עם קליפת לימון מגוררת ומעט שמיר קצוץ מעל.