מתכון

ריצ'יארלי – עוגיות שקדים איטלקיות

העוגיות האלה, שהפכו לאחד מסמלי העיר סיינה שבטוסקנה, הן בכלל גלגול של המרציפן האוריינטלי

11,772 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2020
ריצ'יארלי של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף
ריצ'יארלי של מירי גולדנפלד. צילום: אילן נחום. סטיילינג: טליה אסיף

מסופר על האביר ריצ'יארלי, שליט וולטרה (עיירה בפאתי סיינה), שחזר ממסעות הצלב וביקש מהטבח שלו שישחזר עבורו את המעדן שטעם במזרח. הטבח עשה כמיטב יכולתו, ועוגיות השקדיות הפריכות הללו הן מה שיצא לו.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפיזור

אופן ההכנה

מתחילים להכין יום קודם

1

טוחנים שקדים וסוכר לאבקה במעבד מזון ומעבירים לקערה. מוסיפים אבקת סוכר וסוכר וניל ומערבבים.

2

טורפים חלבונים במיקסר או בעזרת מטרפה ידנית עד שהם תופחים מעט ומתכסים בועות אוויר. יוצקים לתערובת השקדים ומערבבים תוך כדי לישה ידנית לקבלת בצק דביק.

3

מאבקים משטח עבודה במעט אבקת סוכר ומשטחים עליו את הבצק בעזרת הידיים לעובי 1/2 ס”מ. מאבקים סכין באבקת סוכר וחותכים את הבצק למעוינים בגודל 4×9 ס”מ.

4

מסדרים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה מאובק במעט אבקת סוכר ומניחים לא מכוסה מחוץ למקרר ל-24 שעות.

למחרת אופים

5

מחממים תנור ל-100 מעלות.

6

אופים 10 דקות. העוגיות צריכות להישאר בהירות.

7

מסדרים בכלי הגשה ומפזרים מעל אבקת סוכר. שומרים מחוץ למקרר עד 5-4 ימים.