מתכון

שומר וכרעי עוף בקלמנטינות

השילוב של קלמנטינות ושומר הוא קלאסי לתחילת החורף - כמו חתן וכלה. המתיקות והחמיצות של הקלמנטינות מושלמת לשומר

49,988 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2019
שומר וכרעי עוף בקלמנטינות של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן
שומר וכרעי עוף בקלמנטינות של ארז קומרובסקי. צילום: מתן שופן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה (לא חובה)

אופן ההכנה

1

מערבבים כורכום, פלפל ירוק חריף, גרידת קלמנטינות ושמן זית בקערה גדולה. מוסיפים כרעי עוף ועוטפים אותם במשרה. משהים לשעה.

2

מחממים תנור ל־180 מעלות. במקביל מחממים מחבת ברזל יצוק או פסים על להבה גבוהה. צורבים את העוף במחבת משני הצדדים (אם יש, אפשר לצרוב את העופות בטאבון) עד הזהבה.

3

מסירים מהאש ומעבירים את העוף לתבנית. מוסיפים פנימה ראשי שומר, מיץ קלמנטינות, כוכבי אניס, דבש, שום, פלפל לבן ומלח ומערבבים. מכסים את התבנית בנייר כסף וצולים כשעה. מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי ומשקים את העוף בנוזלים שבתבנית.

4

מחממים את התנור למקסימום ומחזירים ל־10־15 דקות (ללא הכיסוי) להזהבה עמוקה. מפזרים מעט עלי שומר ומגישים (רצוי עם אורז).