מתכון

שוקי עוף ברוטב תמרים חריף

השילוב המופלא בין העוף לתמרים יעשה שמח לערימה של אורז או קוסקוס. מתאים גם כארוחה מפסקת

5,068 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
שוקי עוף ברוטב תמרים חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
שוקי עוף ברוטב תמרים חריף. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מטגנים את השוקיים בסיר חם עם שמן מכל הצדדים עד הזהבה. מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 8-6 דקות תוך כדי ערבוב עד הזהבה. מוסיפים ג’ינג’ר, שום ותבלינים ומטגנים דקה-שתיים עד שעולה ניחוח.

3

מסדרים את השוקיים על הבצל ומפזרים תמרים. יוצקים ציר או מים ומיץ לימון, מניחים פלפל חריף מעל ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים למחצה ומבשלים 45 דקות. מדי פעם מנענעים בעדינות את הסיר (במידת הצורך אפשר להוסיף מעט ציר או מים רותחים).

4

כשהעוף מוכן, מפזרים פטרוזיליה ומניחים ל-5 דקות לפני ההגשה.

5

מגישים חם על קוסקוס או אורז עם פלחי לימון.