מתכון

שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה

את שוקי הטלה צולים עם העצם, כשהן עטופות בעשבים ובגבעולי שום ירוק - כך הארומות והטעמים של העשבים נספגים בבשר

14,632 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2021
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל
שוק טלה על ראגו עגבניות שרי ובמיה של שף תומר אגאי. סטיילינג: עינב רייכנר | צילום: שני בריל

לקראת תום הצלייה, מזגגים את השוקיים ברכז רימונים, ולפני ההגשה בוצעים וצולים על ראגו צבעוני וקליל של עגבניות, במיה ויין. את הירקות משלב הצלייה אפשר להפוך לסלט משוויה, ולהגיש בתחילת הארוחה או לצד הבשר.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לצלייה

לזיגוג

לראגו עגבניות שרי ובמיה

אופן ההכנה

צולים את השוקיים

1

מחממים תנור ל־200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את כל הירקות בתחתית התבנית ושומרים בצד.

2

מניחים על כל שוק טלה מחצית מכמות האורגנו, השום הירוק והמרווה וקושרים אותם אל השוקיים בעזרת חוט שפגט.

3

חורצים 10 חריצים בעומק של כ־3 סנטימטר בכל שוק טלה, מחלצים מחצאי ראש השום 20 שיניים ודוחסים אותן לתוך החריצים. מתבלים את השוקיים במלח ופלפל.

4

מניחים את שוקי הטלה הממולאות מעל הירקות, מכסים את התבנית בנייר אפייה ואז בנייר אלומיניום, מעבירים לתנור וצולים שעה וחצי עד שעתיים או עד שהבשר רך מאוד.

5

מזגגים את השוקיים: מערבבים את כל חומרי הזיגוג. פותחים את התנור, מסירים את הכיסוי מעל התבנית ויוצקים את תערובת הזיגוג מעל השוקיים. סוגרים את התנור, מעלים את הטמפרטורה ל־250 מעלות וצולים עוד 10־15 דקות, עד שהזיגוג משחים.

6

מוציאים את התבנית מהתנור, מוציאים ממנה את השוקיים ומעבירים אותן לקרש חיתוך. מסננים את הירקות ושומרים את נוזלי הצלייה בנפרד ואת הירקות בנפרד.

מכינים ראגו עגבניות שרי

7

חולטים במיה בשפע מים רותחים כ־2 דקות, מעבירים לקערה עם מי קרח בעזרת כף מחוררת, משהים לדקה ומסננים.

8

מחממים שמן זית, מוסיפים שום ומרווה, וצולים במחבת רחבה מעל להבה בינונית 2־3 דקות, עד שהמרווה מפיצה ניחוח והשום רק מתחיל להזהיב. מערבבים מדי פעם.

9

סוחטים מעל המחבת 2 חופני עגבניות שרי, מערבבים, מטגנים דקה ומוסיפים את גוף העגבניות הסחוטות ויתר עגבניות השרי. מגביהים להבה, מערבבים ומטגנים כ־5 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.

10

מוסיפים יין לבן ומבשלים 3 דקות. מוסיפים את נוזלי הצלייה ששמרנו בצד, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה לבינונית ומבשלים כ־7 דקות. מוסיפים במיה, בזיליקום וזיתי קלמטה, מערבבים ומבשלים 3־4 דקות נוספות, עד שהעגבניות כמעט מתפרקות.

לפני ההגשה

11

מחממים תנור ל־200 מעלות. מסירים את החוטים משוקי הטלה ובוצעים אותן לנתחים גדולים. מניחים את ראגו העגבניות בתבנית שאפשר להגיש לשולחן, מניחים את נתחי שוק הטלה ומעבירים את התבנית לתנור. מחממים כ־7 דקות ומגישים.

12

גיוון: אם רוצים, מכינים מהירקות שצלינו סלט משוויה ומגישים בתחילת הארוחה או לצד הטלה.

כך מכינים סלט משוויה

קוצצים גס את הירקות הצלויים ומתבלים במיץ סחוט מ־1/2 לימון, מלח ופלפל שחור גרוס. מגישים בטמפרטורת החדר.