אפשר לשלב שקדים שלמים או חלב שקדים בכל שייק ואפשר גם וגם (כמו בשייק הזה).
אם יש לכם בלנדר חזק כמו ויטמיקס, המרקם של השייק יכול להיות חלק לגמרי. אני באופן אישי דווקא אוהבת שייק במרקם קצת גרגרי.
כדי להקל על פעולת הבלנדר, משרים את השקדים במים למשך כמה שעות לריכוך.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
משרים שקדים שלמים במים פושרים למשך הלילה (אם רוצים קולפים, אבל לא חובה).
2
שמים את כל החומרים בבלנדר ומעבדים לתערובת חלקה ככל האפשר.
לגיוון
3
מקפיאים בתבניות ארטיקים ונהנים מארטיקים נפלאים.
4
לשייק ברד מוסיפים גם קרח כתוש.
5
מחליפים את הפטל ב-1/3 כוס ענבים.
6
אם אין חלב שקדים, משתמשים במים באותה כמות ומוסיפים עוד 1/4 כוס שקדים לא קלופים.