שינינה היא מנה שנמצאת בשולי המטבח הערבי. היא נוצרת מחוּבְצָה – הנוזל שנוצר אחרי שמייצרים חמאה. את הנוזל הזה מחמיצים, כמו לֶבֵּן, ומערבבים עם מים קרים, בורגול ונענע למעין משקה מרענן. אני השתמשתי ביוגורט ופריקה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מכסים את הפריקה במים בסיר ומרתיחים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית במשך 18־20 דקות או עד שהפריקה אל דנטה (רכה אך נגיסה). מסננים ומצננים.
2
מרפדים מסננת צפופה במגבות נייר. יוצקים עליה את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה כדי שהיוגורט יגיר נוזלים ויסמיך. אחרי כ־30 דקות מעבירים את היוגורט לקערה ומערבבים עם הפריקה.
3
מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בנענע ובענבים. אפשר לזלף שמן זית מעל.