מתכון

שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע

השילוב בין החמצמצות של היוגורט לטעם המעושן והעמוק של הפריקה יצר סינרגיה מיוחדת במינה

2,002 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2019
שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
שינינה: יוגורט עם תרד, פריקה ונענע של עז תלם. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

שינינה היא מנה שנמצאת בשולי המטבח הערבי. היא נוצרת מחוּבְצָה – הנוזל שנוצר אחרי שמייצרים חמאה. את הנוזל הזה מחמיצים, כמו לֶבֵּן, ומערבבים עם מים קרים, בורגול ונענע למעין משקה מרענן. אני השתמשתי ביוגורט ופריקה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מכסים את הפריקה במים בסיר ומרתיחים. מבשלים ברתיחה על אש בינונית במשך 18־20 דקות או עד שהפריקה אל דנטה (רכה אך נגיסה). מסננים ומצננים.

2

מרפדים מסננת צפופה במגבות נייר. יוצקים עליה את היוגורט ומניחים את המסננת מעל קערה כדי שהיוגורט יגיר נוזלים ויסמיך. אחרי כ־30 דקות מעבירים את היוגורט לקערה ומערבבים עם הפריקה.

3

מוסיפים מיץ לימון ומלח לפי הטעם, מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בנענע ובענבים. אפשר לזלף שמן זית מעל.