מתכון

שיפודי עוף עטופים בקריספי בטטה

חטיפים פריכים וצבעוניים, שהפכו ללהיט

9,179 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2021
שיפודי עוף עטופים בקריספי בטטה של קייטרינג טעם וצבע. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)
שיפודי עוף עטופים בקריספי בטטה של קייטרינג טעם וצבע. סטיילינג: אורי שביט (צילום: דניאל לילה)

מטגנים ממש לפני ההגשה ואם רוצים להרשים – נועצים את השיפודים במגש מלא שתילים צעירים של עשבי תיבול, שנפרשים תחתיהם כמו דשא ירוק ורענן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה

להגשה

אופן ההכנה

1

מערבבים את חומרי המרינדה ומשרים בה את רצועות העוף ל-6 שעות לפחות (ועדיף למשך לילה) במקרר.

2

קולפים את הבטטה ופורסים בעזרת מנדולינה או קולפן ירקות לפרוסות אורך דקות באורך 15-10 ס“מ וברוחב 4 ס“מ (במידת הצורך מיישרים בעזרת סכין).

3

מלפפים את פרוסות הבטטה הדקות סביב רצועות העוף ומשפדים בקצה השיפודים.

4

מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את השיפודים כחצי דקה עד שהבטטה משחימה.

5

מתבלים במלח ומגישים עם רוטב צ‘ילי מתוק.