מתכון

שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו ביתי עם קולסלאו

בקשו מהקצב נתח קצבים דק - הוא עשיר בטעם, זול וזמין. האתגר היחיד הוא שצריך לפרוס אותו נגד כיוון הסיבים

3,783 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
שיפוד נתח קצבים ברוטב ברביקיו־וויסקי עם קולסלאו של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

אם מכינים רוטב ברביקיו אמריקאי (אפשר גם לקצר דרך עם רוטב קנוי) משתמשים בברבן (ויסקי אמריקאי) ־ הוא מיוצר מתירס והוא מתקתק יותר ביחס לוויסקי האירופאי שהוא מבוסס דגנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב ברביקיו

לסלט קולסלאו

אופן ההכנה

מכינים את רוטב הברביקיו

1

מחממים את כל מרכיבי הרוטב בסיר על אש נמוכה עד להמסת הסוכר. מערבבים ומסירים מהאש.

 מכינים את סלט הקולסלאו

2

מערבבים בקערה גדולה כרוב וגזר עם מלח וסוכר ומשהים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר. מוסיפים חומץ, מערבבים־מעסים־מועכים את הירקות בעזרת הידיים ומשהים כ־5 דקות. מסננים את כל הנוזלים או סוחטים בעזרת הידיים. מוסיפים את המיונז ומערבבים היטב.

צולים את הבשר

3

משפדים את פרוסות הבשר לאורך השיפודים, מתבלים במלח ופלפל וצולים על גריל לוהט כ־5 דקות בצד אחד. הופכים לצד השני, מברישים את הבשר ברוטב הברביקיו וצולים כ־5 דקות. הופכים שוב, מברישים את הבשר ברוטב וצולים כדקה.

4

מגישים את הבשר לצד סלט הקולסלאו.