שימו לב, להכנת המנה יש צורך בבצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית
למרק עגבניות
אופן ההכנה
למרק
1
מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים עגבניות וציר או מים ומבשלים על אש בינונית כשעה.
2
טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרק חלק, מוסיפים ענפי זעתר ומשהים אותם כרבע שעה בסיר. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל.
למלית
3
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים מחצית מכמות הבשר ומטגנים עד שהבשר מוכן וכל הנוזלים התאדו. מסננים.
4
מערבבים את יתרת הבשר החי עם תערובת הבשר המטוגן ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מצננים.
5
ממלאים את השישברק (ראו מתכון בסיסי בקישור לעיל) במלית הבשר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב ויפה.
6
בהגשה מוזגים מרק עגבניות לקערת הגשה ומניחים מעל חופן של שישברק מטוגן. מקשטים בעלי זעתר.