מתכון

שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות

במקור, השישברק ממולא בבשר ומבושל במרק יוגורט. כאן נוף עתאמנה שידכה למלית המסורתית מרק עגבניות מתובל

16,848 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2019
שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה
שישברק מטוגן ממולא בשר במרק עגבניות של נוף עתאמנה אסמעיל. צילום: דניאל לילה

שימו לב, להכנת המנה יש צורך בבצק השישברק כפי שמופיע במתכון כאן.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

למרק עגבניות

אופן ההכנה

למרק

1

מחממים שמן זית בסיר ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה. מוסיפים עגבניות וציר או מים ומבשלים על אש בינונית כשעה.

2

טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרק חלק, מוסיפים ענפי זעתר ומשהים אותם כרבע שעה בסיר. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל.

למלית

3

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים מחצית מכמות הבשר ומטגנים עד שהבשר מוכן וכל הנוזלים התאדו. מסננים.

4

מערבבים את יתרת הבשר החי עם תערובת הבשר המטוגן ומתבלים במלח, פלפל ובהרט. מצננים.

5

ממלאים את השישברק (ראו מתכון בסיסי בקישור לעיל) במלית הבשר ומטגנים בשמן עמוק עד לקבלת צבע זהוב ויפה.

6

בהגשה מוזגים מרק עגבניות לקערת הגשה ומניחים מעל חופן של שישברק מטוגן. מקשטים בעלי זעתר.