מתכון

שפרדס פאי

אם חשוב לכם הטעם האותנטי, אל תוותרו על השימוש בווסטרשייר - רוטב מפתח במטבח הבריטי בכלל ובהכנת שפרדס פאי בפרט

89,217 בשלנים התעניינו במתכון זה
שפרדס פאי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
שפרדס פאי של אורלי פלאי-ברונשטיין | צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

לגרסה כשרה של הפאי מוותרים על החמאה והחלב ומכינים את הפירה עם שפע שמן זית.

תבנית פיירקס בגודל 25×30 ס"מ

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית הבשר

לפירה

אופן ההכנה

מכינים את המלית

1

מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 8 דקות עד שמזהיב. מגביהים להבה, מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות או עד שהבשר עשוי, הופך לפירורים ואין בו נוזלים.

2

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום, תימין, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, גרגרי כוסברה, מלח ופלפל שחור ומבשלים 30 דקות. מערבבים מדי כמה דקות.

3

מוסיפים אפונה וגזר, פטרוזיליה ורוטב וורצ'סטר. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש.

בינתיים מכינים פירה

4

מביאים לרתיחה בסיר תפוחי אדמה עם מים לכיסוי ומבשלים כ- 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מתפרקים. מסננים.

5

קולפים את תפוה"א ומועכים. מוסיפים חמאה, חלב, מלח ופלפל ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד קצת חלב.

6

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.

מרכיבים את הפאי ואופים

7

משטחים את מלית הבשר בתבנית ומכסים בפירה תפוחי אדמה. חורצים פסי שתי וערב בעזרת מזלג ומפזרים גבינה מעל.

8

אופים 25 דקות או עד שהפאי מזהיב ויציב. מגישים חם.