לגרסה כשרה של הפאי מוותרים על החמאה והחלב ומכינים את הפירה עם שפע שמן זית.
תבנית פיירקס בגודל 25×30 ס"מ
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית הבשר
לפירה
אופן ההכנה
מכינים את המלית
1
מחממים 4 כפות שמן בסיר רחב. מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים על להבה בינונית-נמוכה 8 דקות עד שמזהיב. מגביהים להבה, מוסיפים בשר ומטגנים תוך כדי ערבוב 10 דקות או עד שהבשר עשוי, הופך לפירורים ואין בו נוזלים.
2
מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שום, תימין, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, גרגרי כוסברה, מלח ופלפל שחור ומבשלים 30 דקות. מערבבים מדי כמה דקות.
3
מוסיפים אפונה וגזר, פטרוזיליה ורוטב וורצ'סטר. טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את האש.
בינתיים מכינים פירה
4
מביאים לרתיחה בסיר תפוחי אדמה עם מים לכיסוי ומבשלים כ- 30 דקות או עד שתפוחי האדמה מתרככים אבל לא מתפרקים. מסננים.
5
קולפים את תפוה"א ומועכים. מוסיפים חמאה, חלב, מלח ופלפל ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד קצת חלב.
6
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית פיירקס.
מרכיבים את הפאי ואופים
7
משטחים את מלית הבשר בתבנית ומכסים בפירה תפוחי אדמה. חורצים פסי שתי וערב בעזרת מזלג ומפזרים גבינה מעל.
8
אופים 25 דקות או עד שהפאי מזהיב ויציב. מגישים חם.