מתכון

שקשוקה מקסיקנית

אם מתחשק לכם להשקיע בהגשה, קשטו את השקשוקה בכוסברה והגישו לצד משולשי טורטייה

1,985 בשלנים התעניינו במתכון זה
אפריל 2019
שקשוקה מקסיקנית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים
שקשוקה מקסיקנית של שף איתן אקווה. צילום וסטיילינג: שי בן אפרים

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

חותכים את הבצל ואת הפלפלים לרצועות. מטגנים את הבצל במחבת עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ומטגנים עד שכל המרכיבים במחבת רכים.

2

מוסיפים את העגבניות הקלופות, העגבניות הטריות, הצ'ילי החריף והתירס הגמדי. מכסים ומבשלים על אש נמוכה עד שהרוטב מגיע לדרגת הריכוז והסמיכות הרצויה.

3

מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים. שוברים פנימה את הביצים וממשיכים לבשל במחבת על להבה נמוכה עם מכסה עד שהביצים מוכנות.

להגשה

4

חותכים את הטורטייה למשולשים ואופים אותה בתנור חם עד להשחמה. מקשטים את השקשוקה בכוסברה ומגישים לצד משולשי הטורטייה.