מתכון

שקשוקה ספרדית עם תפוחי אדמה

פריטטת שקשוקה — צולים מראש את הבצלים ותפוחי האדמה, ועליהם בונים את התבשיל כולו

24,625 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2021
שקשוקה ספרדית של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)
שקשוקה ספרדית של אורלי פלאי־ברונשטיין. סטיילינג: אוריה גבע (צילום: דניה ויינר)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-190 מעלות.

2

מתבלים תפוחי אדמה, בצלים ושום ב-3 כפות שמן זית ומלח גס.

3

צולים כ-30 דקות להזהבה וריכוך.

4

מבשלים עגבניות עם אורגנו, 2 כפות שמן זית, צ'ילי, מלח ופלפל במחבת עמוקה מכוסה במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מוסיפים את תפוחי האדמה, הבצלים, השום ופרוסות ברזאולה או דג ומביאים לבעבוע עדין.

6

מוסיפים ביצים ומבשלים על להבה נמוכה, עם או בלי מכסה, 5 דקות או עד שהביצים עשויות.

גיוון: מתבלים את הרוטב בכפית פפריקה מעושנת.