מתכון

שרימפס בחמאת זעתר, שומר צלוי וגרגרי ורימון

עומר מילר מכין מנת שרימפס בהשראת מנה של אהרוני "תפוח זהב" - אבל נותן לה טוויסט מקומי של רימונים, זעתר ואניס

2,704 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2022
שרימפס בחמאת זעתר, שומר צלוי וגרגרי ורימון של עומר מילר (צילום: דניאל לילה)
שרימפס בחמאת זעתר, שומר צלוי וגרגרי ורימון של עומר מילר (צילום: דניאל לילה)

""לצערי ב'תפוח זהב' לא הספקתי לאכול, אבל אהרוני הוא הסיבה העיקרית לכך שאני שף. כשקיבלתי את האתגר להכין מנה בהשראת המטבח הישראלי, ישר הרמתי לו טלפון ואמרתי שאני רוצה לעשות לו מחווה. הוא הראה לי תמונה של מנת שרימפס, שכיכבה אצלו במסעדה והזכירה לו את הסגנון שלי. במנה שלו השרימפס היו עטופים בעלי בזיליקום ונייר אורז, מטוגנים ומוגשים בחמאת סויה. אני לקחתי את זה לכיוון יותר ישראלי והשתמשתי בחומרי גלם מקומיים כמו שמן זית, רימונים וזעתר (שאני מגדל בגינת התבלינים של המסעדה) והוספתי גם פקעות שומר, שיתנו גם קצת טעם וניחוח אניסי לכל הסיפור. אהרוני טעם ומאוד אהב."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למרינדה:

לתוספת:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה, מוסיפים שרימפס ומשרים כשעה במקרר.

2

מבשלים תפוחי אדמה קטנים במיקרוגל (או בסיר עם מים) עד ריכוך. חוצים ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מניחים בצד.

3

מטגנים שומר במחבת עם שמן זית עד הזהבה וריכוך קל. מחזירים את תפוחי האדמה למחבת, מוסיפים את השרימפס וחורכים משני הצדדים עד הזהבה.

4

יוצקים למחבת יין לבן ומבשלים עד שכמעט כולו מתאדה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים חמאה וזעתר יבש ומקפיצים עד שהחמאה נמסה לחלוטין אך לא נשברת.

5

להגשה: מפזרים גרגרי רימון ועלי זעתר טריים או אורגנו טרי.