מתכון

תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים

החיבור שבין תאנים עסיסיות לגבינה טרייה הוא שילוב ים תיכוני מנצח הנפוץ באיטליה, בדרום צרפת, ביוון ובטורקיה

1,483 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2018
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
תאנים קרועות עם גבינת עיזים ושקדים חריפים של ארז קומרובסקי. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

"כשמוסיפים לצוות המוצלח של תאנים וגבינה את הסוכר המתקרמל ואת הדבש הניגר – המנה פשוט מושלמת. אני נוהג לערבב במנה כמה סוגים של תאנים מהמלאי שיש בבוסתן: ירוקות, סגולות ושחורות, זה מעשיר ומגוון עוד יותר את הטעמים".

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולים שקדים במחבת יבשה עם פלפל צ'ילי.

2

מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב גריל. מפזרים מעט סוכר דמררה על כל פרוסת גבינה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.

3

מניחים את התאנים בצלחת הגשה, מסדרים ביניהן את פרוסות הגבינה המקורמלות ואת השקדים, מניחים את פרחי השומר (או מפזרים את זרעי השומר) ומזלפים דבש ומעט שמן זית.

*לגרסה טבעונית: מוותרים על גבינת העיזים ומחליפים את הדבש בסילאן או בסירופ מייפל.