"כשמוסיפים לצוות המוצלח של תאנים וגבינה את הסוכר המתקרמל ואת הדבש הניגר – המנה פשוט מושלמת. אני נוהג לערבב במנה כמה סוגים של תאנים מהמלאי שיש בבוסתן: ירוקות, סגולות ושחורות, זה מעשיר ומגוון עוד יותר את הטעמים".
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
קולים שקדים במחבת יבשה עם פלפל צ'ילי.
2
מחממים תנור לחום מקסימלי (250 מעלות) במצב גריל. מפזרים מעט סוכר דמררה על כל פרוסת גבינה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור עד שהסוכר מתקרמל. מוציאים מהתנור ושומרים בצד.
3
מניחים את התאנים בצלחת הגשה, מסדרים ביניהן את פרוסות הגבינה המקורמלות ואת השקדים, מניחים את פרחי השומר (או מפזרים את זרעי השומר) ומזלפים דבש ומעט שמן זית.
*לגרסה טבעונית: מוותרים על גבינת העיזים ומחליפים את הדבש בסילאן או בסירופ מייפל.