מתכון

תבית של תרנגולת עם גריסים ושקדים

שף ארז קומורובסקי עם העקרונות שיעזרו לכם ליצור תבית מושלם

16,371 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
תבית של תרנגולת עם גריסים ושקדים. צילום: בן יוסטר
תבית של תרנגולת עם גריסים ושקדים. צילום: בן יוסטר

נחמד לעשות תבית עם בטן חזיר ובשר ראש וזנב, אבל אל תשכחו שהתרנגולת היתה שם קודם! ותרנגולת שמנה אכן יכולה לעשות לסיר שלכם פלאים. על אף שהתבית המקורי עשוי מאורז לא התאפקתי ועשיתי סיר עם גריסים. אני לא עיראקי ולכן חריגה מהמסורת העיראקית לא מעמיסה עלי שום ייסורי מצפון. מה שחשוב— יוצא מזה תבית רצחני!

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשימון העוף והסיר:

לתערובת התבלינים:

אופן ההכנה

1

כותשים את התבלינים במכתש ועלי או במטחנת תבלינים (אם כותשים בעלי ומכתש, מוציאים את גרגרי ההל מהתרמיל ומסלקים את התרמילים).

2

‏מחממים מחבת גדולה עם שמן ומטגנים בצל כ-12-10 דקות להזהבה יפה.

3

‏מורחים תרנגולת במעט שמן ובחצי מכמות תערובת התבלינים. מערבבים גריסים עם יתרת תערובת התבלינים, עגבניות מרוסקות, הבצל המטוגן, שקדים ומלח.

4

‏ממלאים את התרנגולת בתערובת הגריסים ותופרים את הפתח או סוגרים בקיסמי עץ.

5

‏מלהיטים מחבת כבדה וגדולה (שתכיל את התרנגולת) וצורבים את התרנגולת מכל צידיה עד שהיא משחימה יפה.

6

מחממים תנור ל-160 מעלות.

7

‏משמנים תחתית של סיר ברזל גדול במעט שמן ומרפדים אותו בחצי מכמות הגריסים שנותרו. מניחים עליהם את התרנגולת ומכסים בשאר הגריסים. יוצקים מעל ½1 כוסות מים רותחים ומניחים נייר אפייה בצמוד לעוף ולגריסים. עוטפים את מכסה הסיר ברדיד אלומיניום (כדי לשמור על האדים) וסוגרים.

8

אופים כשעתיים, מורידים את הטמפ' ל-110 מעלות ואופים לילה שלם. מדי כמה שעות בודקים את התבשיל, ואם הוא יבש מאוד מוסיפים 1/2 כוס מים רותחים.